Billede Credits: Pixabay, PublicDomainPictures

Hvad Er Et SD-kort?

16. September 2022

Et SD-kort er en forkortelse for 'Secure Digital' og som ordet også indikerer, er det et digital kort, hvor du kan sikre dine billeder og videoer. Sagt på en anden måde er det et hukommelseskort.

Kortet er udviklet af Matsushita, SanDisk og Toshiba og kom på markedet i 1999. De er udviklet digitalkameraer, håndholdte computere, telefoner og GPS-enheder.

De klassiske SD har ca. 2 GB, dog rent teknisk kan de lagre op til 4 GB. 

I dag findes der tre forskellige former for SD-kort:

- Der er standardmodellen, SD-kort standard, som fås i mange kapacitetsstørrelser. Du kan faktisk købe ligefra 8Mb og op til 32GB. Dog med undtagelser at nogle modeller sandsynligvis er udgået.

- Så er der miniSD, som er den halve størrelse af standard modellen.

- Og til sidst microSD, som er en fjerdedel mindre i størrelse i forhold til standard modellen.

Jeg har selv stadigvæk en større SD-kort til mit kamera, som dog godt kan bruge noget fornyelse efterhånden. Her vil jeg dog godt kunne rende ind i nogle problemer, da der kan være kompatibilitetsproblemer mellem nye og gamle kort. Derfor skal du huske at være opmærksom, så du ikke køber noget forkert, som du faktisk ikke kan bruge, når det kommer til stykket.

Dette indlæg er bragt og udgivet i samarbejde med Perlen Odense. Hos Perlen Odense kan du bestille blandt et stort og flot udvalg af perlehalskæde produkter. Derfor er dette indlæg ikke upartisk.