Billede Credits: pixabay

Hvad Er Bokeh? Få Svaret Her

22. November 2021

Har du hørt udtrykket, eller læst udtrykket "Bokeh". Så har du nok især bevæget dig i fotograf eller video entusisiasters sfære på enten facebook grupper, reddit eller YouTube.

Bokeh som helt korekt udtales "bouka" og ikke "Bukæj", stammer fra japansk, den helt rigtige stavemåde er faktisk "boke" og ikke "bokeh". Men det er et udtryk der er adapteret fra tale og blevet populariseret som "bokeh".

"Bokeh" kommer fra japansk og "h" blev tilføjet fordi alle amerikanere udtalte det som "Coke" eller "Joke", men de kan stadigvæk ikke finde ud af at udtale det korrekt. Helt oversat betyder det japanske ord "Blur" til engelsk.. altså Sløret på dansk. Men det kan også betyde "It was all a blur" at man altså ikke helt kan huske hvad der skete.

Men rent faktisk er det mere korrekt at bruge udtrykket  (boke-aji) om fotografi, fordi at det betyder en bestemt "stilart" eller en helt bestemt type "blur" eller "sløret"..

Uanset hvad der er korrekt eller forkert, så er udtrykket Bokeh i fotografi og videooptagelser, altså det man bruger om at NOGET er sløret og NOGET er i fokus. Specifikt om delen der er sløret. Man kan sige at et objektiv giver en flot "Bokeh" hvis det er nogle lækre cremede slørede detaljer.

Vi takker avxperten for deres støtte til dette indlæg. Se mere på avxperten.dk