Billede Credits: PEXELS.COM

Er Indbygget Blitz Nødvendigt?

02. February 2022

Du har nok været vant til at se indbygget blitz når du tager billeder med din smartphone i mørket og har tænkt om det også er nødvendigt til dit kamera? I dette indlæg vil jeg gøre dig klogere på om indbygget blitz er nødvendigt eller ej. Følg med længere nede.

Blitzen er indbygget på de fleste smartphones i dag og er en god ting at have, når man tager billeder i mørke. Det kunne f.eks. være til en fødselsdag, hvor lyset er slukket og der bliver sunget fødselsdagssange, så kan det være svært at se på billedet uden indbygget blitz.

Men kigger man på de fleste kameraer så er det faktisk sjældent at de har indbygget blitz og det er der en god forklaring på.

De fleste kameraer har noget der hedder ISO, hvilket afgør hvor meget lys der bliver lukket ind i kameraets objektiv. Med et lavere ISO lukker man mere lys ind og med et højere ISO lukker man mindre lys ind og billedet bliver derfor mørkere. 

Da man har mulighed for at styre "lysstyrken" med hjælp af ISO, så har de fleste kameraer ikke brug for indbygget blitz.

Dog kommer det også an på hvor og hvad det er man tager billeder af eller filmer, der afgør om man skal have mere eller mindre lys.

Her har du læst et publiceret og udgivet stykke indhold, der udelukkende er lavet med henblik på at til gode se. avXperten. Det årsagen til at avXperten får omtale i dette du lige læste.