Billede Credits: Pixabay

Hvad Er En Firmware?

16. June 2021

Der findes mange begreber inden for den teknologiske verden, som den almene mand ikke rigtig forstår. En af dem er begrebet Firmware, som er et vigtigt begreb, som vi vil forsøge at gøre dig klogere på i denne artikel.

Hvad er Firmware? Firmware er et begreb, der dækker over de faste og små programmer, der internt giver kontrol i forskellige elektroniske enheder. Firmware bliver blandt andet brugt i mobiltelefoner, kameraer, computere, fjernbetjeninger og en lang række andre elektroniske enheder. Firmware er hverken hardware eller software, men derimod en blanding af begge to, men kan ofte være i form af software alene.

Der findes mange forskellige slags Firmware, hvori de mest kendte er BIOS i IBM produkter, EFI i Apple produkter, Open Firmware i Sun Microsystems og ARCS i Silicon Graphics.

Som du nok kan fornemme, så er vi ovre i den lidt tungere afdeling af teknologi, og langt de fleste mennesker vil kunne gå gennem et helt liv uden at være nødt til at skænke firmware en eneste tanke. Dette betyder dog ikke, at de ikke har en en kolossal indvirkning på din hverdag gennem de mange elektroniske enheder, du bruger hver dag gennem din smartphone, dit fjernsyn, din kamera og alt andet, du bruger i hverdagen.