Kamera objektiv til Nikon

Nikon FX objektiv

Nikon fører et meget bredt udvalg af objektiver, målrettet enhver type fotografi. Nikons spejlreflekskameraer har et utroligt omfattende system af udskiftelige objektiver, og med deres præcisionsobjektiver kan du tage knivskarpe billeder med levende farver og forbløffende kontrast. Nikon har samlet set over 80 Nikkor objektiver til DSLR i både DX og FX format. Der lige fra de ultra vidvinklet kamera objektiver til de store objektiver med supertele.

AF-S DX objektiver

Objektiver der passer til Nikons APS-C-kameraer med digital sensor. Disse objektiver udnytter den lille størrelse på sensoren i kameraet, så du får mindre og lettere objektiver, der kan bruges med disse digitale kameraer. DX-objektiver har en lang række brændvidder og anvender det nyeste inden for optisk teknologi.

AF-S FX objektiver – Professionelle Nikon Objektiver

Udskiftelige objektiver, der er designet til brug sammen med Nikons full-frame kameraer. Det er også den type objektiver man sammenligner med når man snakker professionelle Nikon objektiver.

FX er et kamera objektiv der benyttes typisk af professionelle og seriøse amatør fotografer. Dette skyldes objektivets overlegne billede kvalitet og det robuste design og konstruktion.

Nikons professionelle objektiver er almindelig kendt for:

  • Robust konstruktion. Disse kamera objektiver er bygget til at stå i mod den hårde medfart de udsættes for under optagelser. Nogle objektiver er bygget til at modstå støv og fugt.
  • Ingen roterende front-elementer. (Forhindrer irritation ved f.eks. polariserings filtre. :) )
  • Relativt stor blænde sammenlignet med andre af Nikons objektiver, med samme brændvidde.

Nikon objektiver har alle vibrationsreduktionssystem (VR og VR-II), som sikrer skarpe, rolige billeder ved håndholdt optagelse med lukkertider, der er op til fire trin længere, uanset brændvidden. De avancerede glaselementer korrigerer fro kromatisk aberration og optiske farvedefekter, som kan opstå ved store brændvidder.